Asociatii de proprietari

Verificare instalatie de gaz comuna

01.

De ce este importantă verificarea?

 • Prevenirea scurgerilor de gaz: Scurgerile de gaz pot duce la accidente grave, inclusiv incendii și explozii.
 • Asigurarea confortului: O instalație de gaz bine funcțională asigură o alimentare constantă și sigură cu gaz.
 • Respectarea legii: Asociațiile de Proprietari au obligația legală de a verifica periodic instalațiile de gaz din clădirile pe care le administrează.
DALL·E 2024 06 06 09.25.29 A gas installation technician on a buildings staircase performing a routine inspection. The technician is wearing a safety helmet gloves and a refl

Revizie instalatie de gaz comuna

02.

Asociația dumneavoastră de proprietari are responsabilitatea de a menține instalația de gaz a blocului în stare bună de funcționare și de a preveni eventualele scurgeri sau defecțiuni. Revizia periodică a instalației este esențială pentru a vă asigura:

 • Siguranța locatarilor și a bunurilor lor
 • Respectarea legislației în vigoare
 • Evitarea amenzilor din partea autorităților
 • Funcționarea eficientă a instalației de gaz
DALL·E 2024 06 06 09.26.04 A gas installation technician performing a gas system inspection in a residential apartment building. The technician is wearing a uniform with safety

Inlocuire senzori instalatie de gaz

03.

Asociația de Proprietari vă informează că este necesară înlocuirea senzorilor de gaz de pe instalația comună a casei scării. Această operațiune este esențială pentru a asigura siguranța tuturor locatarilor și a preveni eventualele accidente cauzate de scurgeri de gaz.

De ce este importantă înlocuirea senzorilor de gaz?

Senzorii de gaz au o durată de viață limitată și trebuie înlocuiți periodic pentru a funcționa corect. Senzorii vechi își pot pierde sensibilitatea sau pot prezenta defecțiuni, ceea ce poate duce la imposibilitatea detectării scurgerilor de gaz.

DALL·E 2024 06 06 09.27.54 A scene showing a technician working on replacing gas detection sensors in a common area of a residential buildings staircase. The technician is wear

Gaz oprit in bloc

04.

Atenție, locatari! Gazul a fost oprit pe instalația comună din casa scării. Asociația de Proprietari ia măsurile necesare pentru remedierea problemei și revigorarea alimentării cu gaz.

Vă rugăm să respectați instrucțiunile:

 • Nu utilizați aparatele care funcționează pe gaz.
 • Asigurați-vă că toti robinetii de gaz sunt închisi.
 • Aerisiți bine spațiile unde ar fi putut scăpa gaze.
 • Nu fumați și nu folosiți foc deschis.
DALL·E 2024 06 06 09.29.00 A scene showing a gas meter on the staircase of an apartment building in Romania. The gas meter is sealed indicating that the gas supply has been tur

Avarie instalatie de gaz comuna

05.

Atenție! S-a produs o avarie de gaz pe instalația comună a casei scării? Asociația de proprietari are responsabilitatea de a lua imediat măsurile necesare pentru a remedia problema și a asigura siguranța locatarilor.

Ce trebuie făcut:

 • Evacuați imediat imobilul: Toți locatarii trebuie să părăsească clădirea și să se îndepărteze de zona afectată.
 • Sunați la 112: Pompierii vor evalua situația și vor lua măsurile de urgență necesare.
 • Contactați o firmă autorizată ANRE: Odată ce zona a fost declarată sigură, asociația de proprietari trebuie să apeleze la o firmă autorizată ANRE pentru a repara instalația de gaz.
DALL·E 2024 06 06 09.31.35 A scene showing a gas leak or damage to a gas installation in the common area of an apartment building. The gas pipes are visibly damaged with a noti

Reparatii instalatie de gaz comuna

06.

Iată câteva sfaturi esențiale:

 • Contactați imediat o firmă autorizată ANRE: Nu încercați să remediați singuri problemele legate de gaz, deoarece riscul de accidente este major. Doar o firmă specializată are personalul calificat și echipamentele necesare pentru a efectua reparații sigure și eficiente.
 • Descrieți clar problema: Oferiți firmei autorizate cât mai multe detalii despre problema cu care vă confruntați, inclusiv locația exactă a defecțiunii, simptomele observate și orice alte informații relevante.
 • Obțineți aprobarea Adunării Generale: Respectați reglementările interne ale asociației dumneavoastră și obțineți aprobarea Adunării Generale pentru efectuarea reparațiilor.
 • Alegeți o firmă de încredere: Asigurați-vă că firma pe care o alegeți este autorizată ANRE, are o reputație bună și oferă garanție pentru lucrările efectuate.
DALL·E 2024 06 06 09.32.18 A scene showing an authorized technician repairing a gas installation in a residential apartment building. The technician is wearing safety gear incl

Urgente? Apeleaza acum!

Ai ramas fara gaz? Miroase a gaz in apartament sau pe casa scarii?

Nu astepta pana este prea tarziu, apeleaza acum la o companie specializata si autorizata in domeniul instalatiilor de gaz.